4 metode de prevenire a aburirii ochelarilor de inot

Ochelarii de inot fac parte din echipamentul standard la orice competitie si nu numai. Insa, desi ochelarii sunt fixati corespunzator pe fata, la contactul cu apa, se aburesc. Acest lucru este datorita faptului ca temperatura pielii din interiorul ochelarilor este mai mare decat cea a mediului exterior, apa din bazin in acest caz, fapt ce duce la crearea unui condens in interior, condens ce genereaza aburirea ochelarilor.

images (7)

Multi dintre ochelarii de inot vin cu o folie anti-aburire insa aceasta este foarte subtire si usor de indepartat doar prin atingerea ochelarilor. Pentru a pastra cat mai mult timp aceasta folie, este bine sa evitam atingerea interiorului ochelarilor. Daca totusi nu mai avem aceasta folie sau am luat o pereche de ochelari fara, iata cateva metode eficiente folosite de inotatorii profesionisti pentru a preveni aburirea ochelarilor:

 

1. Spray anti-aburire
Cea mai eficienta metoda este cu siguranta folosirea unui spray special pentru prevenirea aburirii ochelarilor. Se clateste lentila cu apa, apoi se aplica acest spray. Pretul este in jur de 24 lei atat pentru cel de la Speedo cat si pentru cel de la TYR.

2. Saliva

Multi inotatori profesionisti, datorita sensibilitatii ochilor, nu ar folosi niciodata alta substanta in afara de propria saliva. Curatarea interiorului ochelarilor se face prin frecarea interiorului cu saliva si apoi clatirea cu apa. Pentru o perioada de timp, ochelarii nu se vor mai aburi.

3. Sampon de copii

Da, multi inotatori au in permanenta la ei un sampon pentru copii. Se pune o picatura de sampon in fiecare lentila, se asteapta 15 minute, apoi se clatesc ochelarii si apoi va puteti bucura de o sesiune de inot fara ochelari aburiti.

4. Pasta de dinti

Aceasta este o metoda similara cu cea de mai sus, pasta de dinti creind un filtru de protectie. Aceasta metoda este folosita in special de comunitatile de scafandrii insa inotatorii pot “fura”cu succes aceasta metoda.