Inotul

swimConform Wikipedia, inotul reprezinta “miscarea de deplasare a oamenilor sau a animalelor prin apa, de obicei fara nici un fel de asistenta artificiala”. Evident actualmente aceasta definitie poate fi interpretata si multi ar putea spune ca nu este 100% corecta definitia daca ne gandim la accesoriile folosite in acest sport (cel mai adesea labele de inot pot fi considerate ca “asistenta artificiala”).

Din punctul de vedere al CorporatistilorSportivi, inotul reprezinta o evadare, o relaxare meritate si in acelasi timp un mod eficient de slabire si remodelare a siluetei. Multi dintre noi am invatat sa inotam in raurile si lacurile din marile orase sau in cele din jurul satului natal sau, in cazul celor mai norocosi in bazinele comuniste amenajate in cateva orase din tara. Mai tarziu, cand am crescut si am devenit corporatisti si mai apoi corporatisti sportivi, ne-am orientat spre piscinele de inot care au inceput, spre bucuria noastra, sa apara in numar din ce in ce ma mare. De asemenea, un numari din ce in ce mai mare de sali de fitness au inceput sa construiasca piscine si sa ofere clientilor posibilitatea de a practica acest sport cu regularitate.

Principalele beneficii ale inotului sunt:

– arde calorii (un adult de 75 kg arde intr-o ora intre 500 (inot pe spate) si 800 calorii (inot in stilul “fluture”));
– creste rezistenta fizica la efort;
– dezvolta majoritatea grupelor musculare (peste doua treimi din muschii corpului sunt antrenati in cadrul unei sedinte de inot);
– intareste ligamentele articulare, fiind recomandat in special dupa o interventie ortopedica;
– dezvolta flexibilitatea si coordonarea;
– ajuta la stabilizarea nivelului colesterolului in sange;
– imbunatateste postura corporala;
– ajuta la reducerea starilor de anxientate;
– amelioreaza simptomele depresiei;
– genereaza stari de bine;
– relaxeaza musculatura si mintea dupa o zi obositoare la birou;