5 motive pentru care sa alergi primul Ultra-maraton

O data ce te-ai apucat de alergare un lucru e clar: devi dependent si nu te poti opri. 5km, 10 km, semi-maraton, maraton si… multi se opresc aici. Insa sunt si aceia care vor mai mult: ultra-maratoane, triatloane, ironman, etc.

Iata (doar) 5 motive pentru care trebuie sa alergati un ultra-maraton:

42,16 e doar inceputul

La un maraton 42,16 km e finish-ul. La ultra-maraton e doar inceputul, e momentul in care incepe cursa adevarata. Aceasta in face Ultra. Totul pana la kilometrul 42 este doar incalzire.

E ca primul maraton luat de la capat

Va amintiti primul maraton la care ati participat? Sentimentele de oboseala, durere combinate cu lacrimi de fericire si cu mandrie, care va incarcau la linia de sosire? Ei bine, alergarea unui ultra-maraton e ca si cand ati lua-o de la capat, retraind aceste emotii si sentimente.

Suporterii

Suporterii de la ultra-maraton sunt total diferiti de cei de la alte competitii. Desigur sunt cativa profesionisti care se aseaza de-a lungul traseului marcat ca si cum ar fi ceva normal si doar privesc insa sunt multi aceia care se trezesc la 5 dimineata si se aseaza de-a lungul traseului in locuri in care nu ai putea crede ca se poate ajunge.

E totul in mintea ta

Spre deosebire de maratoane, cursele de ultra nu sunt atat de mediatizate si nici nu au aceiasi amploare. Uneori acest lucru poate fi dezolant, mai ales ca sunt portiuni de traseu in care cei mai apropiati alergatori sunt la 100m distanta, nu sunt peacemakeri, nu este multime care sa incurajeze alergatorii, nu sunt marcaje. Insa acest lucru poate fi motivant: esti tu cu tine insuti in atingerea unui scop. Cat de tare iti dorest asta?

Majoritatea oamenilor considera asta o nebunie

Nu faptul in sine de a alerga un ultra maraton ci simpla idee de a te gandi la asta o considera nebunie. Un motiv suficient de bun ca sa faceti asta: sa realizati ceva ce inspaimainta pe multi alergatori profesionisti.

Deci cand va ganditi daca sa alergati un ultra-maraton tineti cont de asta: e o nebunie pe care TREBUIE SA O FACETI!!!