Moringa – detinatorul recordului mondial de antioxidanti

Moringa Oleifera, supranumit si “Copacul imortanlitati” sau “Copacul miracol” este o planta mai putin cunoscuta la noi insa el este pretuit in alte parti ale lumii cum ar fi America de Sud sau Africa.

Pulberea din frunze de moringa este o sursa excelenta de vitamine, minerale, proteine si fitonutrienti. Studiile au aratat ca pudra de moringa (cea mai frecventa forma in care este comercializata aceasta planta) contine nu mai putin de 46 de antioxidanti, inclusiv zinc, seleniu, crom, carotenoide si vitamine (inclusiv vitaminele B, C si K). In stare pura, frunzele, cele din care se prepara pudra de moringa, contin peste 30 de compusi anti-inflamatori cum ar fi calciu, cupru, clorofila, omega-3, amoega-6, omega-9,etc. Toti acesti comupsi “lucreaza” impreuna pentru ca organizmul sa abosoarba tot ce e necesar, de exemplu magneziul din moringa contribuie la absorbtia calciului in organism.

In plus, la fel ca si alte alimente, moringa este bogata in nutrienti insa ce o face speciala este concentratia acestor nutrienti:

  • de 3 ori mai mult potasiu decat bananele;
  • de 2500 ori mai multi aminoacizi decat ceaiul verde;
  • de 3 ori mai mult fier decat spanacul;
  • de 4 ori mai multa vitamina A decat morcovii;
  • de 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele;
  • de 3 ori mai multa vitamina E decat migdalele;
  • de 4 ori mai mult calciu decat laptele;
  • de 2 ori mai multe proteine decat iaurtul;
Pudra de moringa ajuta la:
  • stimularea sistemul imunitar,
  • imbunatateste sistemul circulator sanatos
  • detoxifica organismul de toxine.

De asemenea s-au obtinut efecte pozitive asupra: pierderii in greutate sanatoasa, in combaterea imbatranirii premature şi in creşterea nivelului de energie si vitalitate.

Mod de folosire: 1-2 lingurite zilnic in iaurt sau in shake. De asemenea poate fi adaugata cu succes in batoanele proteice facute in casa.