Despre determinare, pasiune, putere si motivatie alaturi de BCR, Adriana Istrate si Eduard Novak

Invitatie_26 noiembrie 2015_top

Banca numarul 1 in Romania sustine sportul in toate formele ei si deja a devenit o obisnuinta sa ii vedem numele si bannerele afisate la cele mai importante competitii nationale. Spre finalul anului BCR a incercat sa faca un sumar la ceea ce a insemnat din punct de vedere sportiv anul 2015 pentru banca si pentru angajatii acesteia. Totul in cadrul unui eveniment in data de 26 noiembrie 2016 la Teatrul Regina Elisabeta. Si cum puterea exemplului este cea mai importanta, au fost 2 invitati de marca Adriana Istrate si Eduard Novak.

Evenimentul a debutat sub atenta indrumare a Corneliei Plesoianu, si a fost deschis de dl. Jon Locke, Vicepresedinte Executiv Risc, Membru al Comitetului Executiv al BCR. Ne-am bucurat sa vedem ca exemplul a venit chiar din conducerea Bancii si modul destins si sincer cu care a vorbit despre sport si despre cum a re-inceput sa il iubeasca ne-au facut sa uitam pentru ceva timp de functii si sa vedem un om care iubeste sportul si sustine miscarea in toate formele sale.

Apoi a venit randul Adrianei, cea care in urma cu cativa ani nici nu visa la niciuna din titulaturile de ‘maratonista”, “ultramaratonista” sau la “record mondial”. In ciuda faptului ca a avut performate extraordinare (prima femeie care a terminat Ultramaratonul Antarcticii, a doborat recordul mondial la 7 maratoane, 7 ultramaratoane pe 7 continente in 10 luni – fapt pentru care asteapta omologarea din partea Cartii Recordurilor), Adriana e o persoana simpla, pe care iti face placere sa o asculti vorbind. In momentul in care incepe sa vorbeasca despre pasiunea ei, Adriana se schimba la fata: ochii ii sclipesc si chipul i se lumineaza asemeni unui copil in dimineata de Craciun. Aproape ca nu iti vine sa crezi ca totul a inceput in urma cu 3 ani si ca a reusit sa ajunga atat de departe. Si ce e mai important: nu se opreste aici, mereu cauta noi provocari. Adriana este dovada cea mai clara ca, da, se poate sa ai un job corporatist, sa muncesti 8-10 ore pe zi si in acelasi timp sa ai un stil de viata sanatos si sportul sa fie o parte importanta din viata ta.

Pe scurt cele mai importante realizari ale Adrianei (mai detaliat in curand, intr-un super interviu in exclusivitate pentru Corporatisti Sportivi):

 • 18 martie 2013 – momentul in care Adriana si-a spus “Eu de azi o sa alerg” (nu de maine, nu de luni, de azi)
 • septembrie 2013 – participare la Transmaraton – proba de semimaraton
 • octombrie 2013 – finish 42 km in cadrul Maratonului International Bucuresti
 • noiembrie 2013 – participare la 1000km Balkan Challenge (51km)
 • noiembrie 2014 – inceputul proiectului 777:  7 maratoane, 7 ultramaratoane pe toate continentele: finish 100k Antarctic Ice Marathon. Urmatoarele curse au fost:
  • America de Sud: Chile Punta Arenas Ultra 50 km;
  • Africa: Sahara Desert Marathon, Cape Town Two Oceans Ultra 56 km
  • Europa: Eco Trail de Paris 50 km, Maraton International Chisinau
  • Australia: Christchurch Marathon, Australia Ultra 50 km
  • America de Nord: SUA Pollock Pines Run The Sly 50 km, SUA Los Angeles Rocking Summer Marathon
  • Asia: Singapore Marathon, Vietnam Mountain Marathon 70 km
 • septembrie 2015: finalizarea proiectului 777

Si Adriana nu se opreste aici. 2016 ii va aduce o noua provocare majora: Ironman. Este de admirat faptul ca Adriana nu stia sa inoate in momentul in care a luat aceasta decizie si in urma cu o luna de zile a inceput primele ore de inot. Ii uram mult succes in tot ceea ce face si o avertizam: se va indragosti iremediabil de inot si cel mai probabil o vom vedea la triatloane si o asteptam alaturi de noi si de BCR la o noua editie Swimathon pentru a sustine MagiCamp.

Despre Eduard Novak foarte putini au auzit insa noi va garantam ca, pe langa faptul ca este medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Londra la urmarire C4 – pe pista si este in prezent presedintele Federatiei Romane de Ciclinsm, el este un model demn de urmat, ramanand in acelasi timp un om simplu, simpatic si care vorbeste cu foarte multa pasiune despre sport.

Nascut in Miercurea-Ciuc, zona in care patinajul si sporturile de iarna sunt la ele acasa, Eduard a inceput sa practice patinaj viteza, reusind sa obtina cateva victorii importante si chiar si titlul de campion national.

In 1996 cand, se indrepta cu familia spre un concurs international in Italia, masina in care se afla a fost implicata intr-un accident de masina, in urma caruia un parapet i-a retezat laba piciorului. In ciuda eforturilor medicilor, nu s-a putut face reconstructia si recuperarea a fost una anevoioasa si de durata. Desi si-a dat seama ca nu mai poate patina, el nu s-a oprit: a continuat sa faca sport iar ciclismul i se potriveste ca o manusa.

In 2012, Eduard aduce in Romania prima medialie de aur de la Londra la Paralimpiada – urmarile C4 – pe pista. De mentionat si admirat este ca el a reusit acest lucru in ciuda faptului ca in Romania NU EXISTA velodrom pentru a se antrena. Si totusi cum a reusit? El declara simplu: cu foarte multa ambitie, determinare, perseverenta, seriozitate si desigur concentrare.

 

Performantele lui Eduard le puteti vedea un Arhiva de ciclism.

Noi ii multumim pentru exemplul pe care ni-l da si ii uram mult succes la Rio!