Scott Jurek – Mananca si alearga

mananca aleargaSCOTT JUREK este un campion de ultramarathon renumit la nivel mondial, adept al dietei vegane, cunoscut si admirat pentru respectul fata de Pamant. Pe langa autobiografia de fata, Jurek este personaj in alte doua bestselleruri New York Times: “Nascuti pentru a alerga”  (aparuta si in Romania la Preda Publishing) si “The 4-Hour Body”.

Evolutia sa este una incredibila, indiferent ca vorbim de trecerea de la “taranoiul” din Minnesota la multiplul castigator al Badwater, de la ski fond la alergare sau de la un alergator care manca de 3-4 ori pe saptamana la McDonalds la un vegetarian convins.

Nascut intr-o familie saraca, cu un tata care avea doua job-uri pentru a putea intretine familis si cu o mama diagnosticata cu scleroza multipla, copilaria sa a fost departe de una linistita si fericita. Insa, “uneori pur si simplu faci anumite lucruri” asa cum obisnuia sa ii spuna tatal sau. O fraza care i-a marcat si ii marcheaza in continuare viata si pe care in momentele cele mai grele, Scott si-o repeta in minte.

Cartea in sine este demna sa o cititi si sa ii descoperiti poveste integrala: prietenia cu Dusty, cel caruia Scott ii datoreaza pasiunea pentru alergare, intalnirea cu prima sotie Leah si trecerea la vegetarianism, alergarea din Copper Cannion alaturi de indienii Tarahumara (o cursa organizata de Micha True, cunoscut ca si “Caballo Blanco”), un divort neasteptat si traumatizant urmat de o vindecare si de o noua dragoste, un maraton incredibil in Grecia si multe altele.

In plus, pe langa povestea acestui o minunat, in carte, la finalul fiecarui capitol, veti gasi o serie de retete vegetariene foarte interesante, o parte dintre acestea fiind disponibile in pagina dedicata de pe Corporatisti Sportivi.

Pe Scott Jurek in puteti urmari pe logul personal: http://scottjurek.com/.