Masajul si sportul

 

Desi in general femeile sunt cele care apeleaza la servicii de masaj, din ce in ce mai multi barbati, in special sportivi amatori, au inceput sa descopere beneficiile acestui “rasfat”. Nu numai ca ne da o stare de bine insa, masajul ne ajuta in perioada de recuperare dupa o competitie sau un antrenament mai dur, reduce febra musculara si grabeste vindecarea anumitor afectiuni.

Va prezentam mai jos cateva tipuri de masaj potrivite sportivilor:

Masajul sportiv

Dupa cum ii spune si numele, acesta este cel mai cunoscut tip de masaj, atat in randul atletilor de performanta, cat si in randul amatorilor. Acest tip de masaj ajuta la pregatirea muschilor inaintea unei competitii si ulterior la refacerea acestora. Exista 4 tipuri de masaj sportiv:

physical-therapy-sports-massage-therapy-830703891Pre-eveniment: un masaj relativ scurt (15-30 minute), efectuat inaintea unui eveniment sportiv, avand o intensitate moderata si fiind axat pe zonele cele mai solicitate in timpul competitiei;

Post-eveniment: realizat la 1-2 ore dupa o competitie pentru normalizarea tesuturilor corpului;

Masaj sportiv de refacere: un masaj cu o durata scurta, realizat in timpul antrenamentelor pentru a-i permite atletului sa se antreneze mai mult timp;

Masaj sportiv de reabilitare: atenueaza durerile, foarte util in cazul unor afectiuni comune cum ar fi fasciita plantara sau afectiuni ale tendoanelor.

Masajul suedez

Este cel mai cunoscut tip de masaj si este adesea asociat cu relaxare si rasfat. Insa este un tip de masaj foarte indicat, in special inaintea unor competitii importante. Acest tip de masaj foloseste miscari ample, pe toata suprafata corpului, exercitand variatii de presiune care relaxeaza tensiunea musculara si imbunatatesc circulatia sangelui. Un masaj de acest fel, in special daca vine dupa o saptamana solicitanta, va ajuta sa va recapatati energia, sa va relaxati si sa va puneti din nou pe picioare.

Masajul trigger point

In cadrul acestui masaj terapeutul se axeaza pe eliberarea tensiunii din anumite puncte ale musculaturii. E posibil sa fie putin dureros insa rezultatul final merita o mica “suferinta”.

Masajul in profunzime (deep tissue)

Este un tip de masaj in care zonele cu probleme (cunoscutele “noduri”) sunt detensionate prin manevre specifice care tintesc eliminarea totala a durerii. Desi multa luma se asteapta ca dupa prima sedinta sa fie 100% rezolvate toate problemele, in realitate, pentru a simti cu adevarat beneficiile acestui tip de masaj sunt necesare mai multe sedinte. Acestea se realizeaza in cadrul unui program ce include pe langa sedintele de masaj, o serie de exercitii pentru controlarea pozitiei si a miscarilor alaturi de un set de tehnici de relaxare.

 

Nu stiti de unde sa incepeti, ce tip de masaj sa alegeti si la ce centru sa apelati? Noi ne inspiram si ne cautam locurile de relaxare folosind platforma despreSPA.ro