Pe Arges in jos, pe un mal frumos….

Nu, nu ne-am apucat de recitat din “Miorita” ci ne-am gandit sa va facem o invitatie la un semimaraton foarte frumos, intitulat simplu “Pe Arges in Jos”. Nascut din initiativa unui grup de prieteni pasionati de alergare, evenimentul isi propune sa puna Pitestiul pe harta competitionala si sa devina un eveniment la care lumea sa isi doreasca sa participe an de an.

Dragos Ciobanu, unul dintre organizatori ne povesteste cum a luat nastere acest frumos proiect:

Ca sa fac o scurta istorioara, Semimaraton PAIJ a luat fiinta in 2014 din dorinta unui mic grup de prieteni de a da ceva inapoi comunitatii de alergatori din Pitesti si nu numai. Ca participant la multe competitii de alergare am considerat ca trebuie sa avem un astfel de eveniment si la Pitesti, sa fim si noi pe harta alergarii. Prima editia a fost organizata in 3 saptamani, totul plecand ca o joaca, ne gandisem ca nu ar strica sa facem o alergare intre prieteni in perioada sarbatorilor de iarna. Am creat un eveniment pe Facebook din dorinta de a mai invita si alti alergatori locali, iar acesta a inceput sa creasca pe zi ce trecea. Am inceput sa luam treaba in serios, am creat medalii, am apelat la economiile proprii pentru a avea puncte de alimentare, sa facem diplome, am avut muzica, festivitate de premiere, traseu marcat, voluntari, a fost un concurs adevarat organizat chiar de noi desi nu avea nici o experienta anterioara.

In 2015 ultima cursa de alergare din an a inflorit inca o data, numarul de participanti s-a dublat, si pret de trei ore aleile orasului au vibrat de energie. Semimaraton “Pe Arges in Jos” are drept scop promovarea miscarii in aer liber si adoptarea unui stil de viata sanatos in randul publicului amator. Ne dorim sa incurajam oamenii sa faca miscare si sa isi dea singuri seama ca sportul practicat responsabil are foarte multe beneficii pentru sanatate si pentru starea de spirit. Poate ca de aceea am mers in continuare pe idea de a nu percepe o taxa de participare, sunt persoane care poate nu si-ar permite-o sau care nu ar intelege de ce sa plateasca dupa ce ca vin si “isi dau duhul” alergand :) Noi vrem sa ii lasam sa vina si sa se convinga singuri, daca au venit o data, vor mai veni si data viitoare. Desigur ca evenimentul are costuri si pentru sustinerea lor trebuie sa le multumim partenerilor ce ni s-au alaturat. Si pentru ca am fost intrebati de mai multe ori de ce nu avem o taxa am ales sa permitem donatii din partea participantilor, benevole, care desigur ca ne ajuta in sustinerea costurilor evenimentului si care se regasesc in ceea ce oferim. Deci nu e chiar gratis :)

Daca doriti sa vedeti cum a fost la editiile anterioare, puteti citi pe blogul lui Dragos raportul din 2014 si cel din 2015. De asemenea tot in 2016, sub umbrela PAIJ, a avut loc Triatlonul Invictus “Pe Arges in jos” pentru ca uneori vrem mai mult decat alergare si triatlonul e o provocare frumoasa pentru oricine. Daca doriti sa vedeti cum a fost va invitam sa dati click aici.

Noi nu putem decat sa ne declaram entuziasmati si sa speram ca ne vom vedea an de an atat la semimaraton cat si la triatlon!

Spor la alergare si asteptam parerile voastre post-cursa: ce v-a placut, ce v-a placut mai putin, sfaturi pentru organizatori, orice va trece prin cap astfel incat de la an la an sa fie tot mai frumos.

Foto by Radu Cristi (www.fotonebunia.ro)