Ronnie O’Sullivan – In fuga

Ronnie_O’Sullivan_at_Snooker_German_Masters_(DerHexer)_2015-02-06_08Toata lumea a auzit de Ronnie O’Sullivan – multiplul campion la snooker si unul dintre cele mai controversate personaje din Marea Britanie. Putin insa au auzit de Ronnie O’Sullivan ca si alergator.

Povestea alergatorului Ronnie O’Sullivan incepe la varsta de 12 ani cand tatal sau l-a obligat sa se apuce de acest sport. La acel moment, Ronnie ura alergatul, i se parea tortura chinezeasca. Tot ce isi dorea era sa termine scoala si sa dea fuga la masa de snooker. Insa tatal sau considera ca are nevoie de disciplina: respectarea unui program strict de alergat zilnic 3 mile, un program regulat de somn si in general un stil de viata sanatos. Minte sanatoasa in corp sanatos. O conditie fizica buna ii putea asigura un joc bun de snooker.

In timp relatia dintre el si alergare a suferit numeroase schimbari, de la placere la chin, de la dragoste la ura. Desi in prima parte a vietii, dupa momentul in care tatal sau a fost gasit vinovat si condamnat la 18 ani inchisoare pentru crima, placerea si obiceiul alergarii au disparut. La inceput doar s-au rarit sesiunile de alergare iar apoi a avut perioade in care a renuntat complet. In acest timp cei mai buni prieteni ai sai au fost alcoolul, drogurile si Prozacul. Norocul sau a constat foarte mult si in oamenii din jurul sau, oameni precum  psihiatrul sportiv doctorul Steven Peters, cel care i-a fost alaturi timp de foarte multi ani si care l-a ajutat sa revina in forma, atat in snooker cat si in ceea ce priveste alergarea.

In timp, O’Sullivan a redescoperit placerea alergarii si la momentul actual alergarea a devenit crezul si religia sa, precum si metoda prin care reuseste sa isi pastreze calmul. Si sa nu credeti ca este un tip banal, cu timpi de alergare mediocrii: recordul sau personal este de 34 minute 10 secunde pe 10km.

Va invitam sa descoperiti intreaga sa poveste in bibliografia pe care o gasiti fie la Bookster (daca locul dumneavoastra de munca are contract cu aceasta biblioteca), fie la librarii precum Elefant.ro sau Carturesti. In cazul in care preferati versiunea in engleza, cartea este disponibila si pe Amazon.

osullivan